logo-header
?>
14
طی 24 ساعت 14 مطلب جدید ارسال شده
X
برگشت
X تگ های پربازدید


خوردن چه غذاهایی با هم مضر است؟ | تداخل غذایی خطرناک

خوردن چه غذاهایی با هم مضر است؟ | تداخل غذایی خطرناک

مصرف برخی مواد غذایی در کنار عسل می تواند مخاطرات جدی برای بدن به وجود آورد. هرگز در کنار خربزه و کشمش عسل میل نکنید. چون مصرف این دو ماده خوراکی با عسل باعث بروز اختلالات گوارشی در بدن خواهد شد. ... (در ادامه با مجله اوج صدا همراه شوید).

مصرف برخی مواد غذایی در کنار عسل می تواند مخاطرات جدی برای بدن به وجود آورد. هرگز در کنار خربزه و کشمش عسل میل نکنید. چون مصرف این دو ماده خوراکی با عسل باعث بروز اختلالات گوارشی در بدن خواهد شد.

همه ما شنیده ایم که می گویند هرگز عسل را با خربزه نخورید، اما چرا؟ در این مطلب غذاهایی که هرگز نباید با عسل بخورید و دلیل علمی آن را بیان می کنیم.

طب سنتی همیشه توصیه هایی درباره مصرف مواد غذایی دارد، اینکه چه غذاهایی را نباید همزمان بخوریم زیرا بسیار خطرناک بوده و ممکن است در مواردی حتی منجر به مرگ شوندو از طرفی چه غذاهایی بهتر است با هم مصرف شوند تا تاثیرشان چند برابر شود. در این مطلب به شما می گوییم که عسل را نباید هرگز با چه مواد غذایی مصرف کنید. خوردن هر ماده غذایی که دیرهضم باشد با هر ماده غذایی که سریع‌ هضم است یا دو ماده خوراکی طبیعت سرد یا هر دو گرم می‌تواند در درازمدت (در صورتی که به طور مکرر و عادتی به مصرف برسند) مسئله‌ساز شود.

خوردن خربزه با عسل مصرف عسل و خربزه همزمان به دلیل دیر هضم بودن عسل و زود هضم بودن خربزه برای دستگاه گوارش مشکل ساز و سبب ورم معده می شود و در برخی افراد سبب ایجاد معده درد شدید می شود که برخی به اصطلاح می گوییند معده سفت و مانند سنگ شده است. البته ممکن است برای یک نفر خوردن عسل و خربزه هیچ مشکلی ایجاد نکند و برای شخص دیگر باعث دلدرد های خیلی شدید و اورژانسی شدن فرد بشود.

کشمش با عسل کشمش نیز مانند خربزه زود هضم است و مصرف همزمان آن با عسل همان مشکل را به وجود آورده و سبب اختلال در گوارش و گاهی دل درد می شود. همچنین گرم بودن طبع هر دو ماده نیز بر این امر تاثیر می گذارد. تکرار این موارد در راز مدت سبب اختلال جدی در دستگاه گوارش فرد می شود.

چرا این همه تاکید بر مصرف نكردن ماست و ماهی می‌شود؟

این تاکید فقط در مورد ماست و ماهی نیست. به‌طور کلی، اگر چند ماده غذایی با طبع سرد یا طبع گرم را یکجا مصرف کنیم، باعث برهم خوردن تعادل طبع بدن می‌شود. به همین دلیل مصرف ماست و ماهی که هر دو طبیعت سردی دارند، باهم توصیه نمی‌شود. حالا اگر کسی این دو ماده غذایی با طبع سرد را مصرف کرد، می‌تواند برای ایجاد تعادل در بدن خود، مقداری ماده غذایی با طبع گرم مانند خرما هم بخورد.

 تداخل آب گریپ فروت با داروها برای هضم و جذب مواد قندی باید ویتامین ث در محیط باشد تا گلولز در معیت ویتامین ث آنجا كه فسفر نیز وجود دارد از جدار روده ها عبور نموده به جریان خون وارد شده …رسیده آنچه لازم است (درحدود یك گرم در لیتر خون) به خون داده شده و بقیه در كبد ذخیره گردد.خرما حاوی قند و ویتامین ث است و با نارنگی تداخلی ندارد. هنگامیكه غذا و یا نوشیدنی باعث تغییر اثرات یك دارو گردد یك تداخل غذا – دارو خواهیم داشت . چنین تداخلاتی كم نیستند، اما لزوماً تمام داروها تحت تأثیر غذا قرار نمی گیرند. تداخل غذا و دارو می تواند در مورد داروهای نسخه ای و غیر نسخه ای، داروهای گیاهی و حتی مكمل های غذایی كه مصرف می كنید اتفاق بیفتد. با وجود اینكه بعضی از این تداخلات ممكن است خطرناك و حتی در موارد نادری كشنده باشد، برخی از تداخلات مفید هستند، همچنین درصد بالایی از تداخلات، تغییر قابل توجهی در سلامت شما ایجاد نخواهند كرد.

استفاده از آب گریپ فروت در كشور ما آنچنان متداول نیست ولی بدانید كه این آبمیوه می تواند با برخی از داروها تداخل داشته باشد . در صورتیكه شما به این میوه علاقه دارید و از آن استفاده می كنید با دكتر داروساز خود مشورت كنید كه آیا با داروهای شما تداخل دارد یا خیر.

غذاهایی که خوردنشان با هم ممنوع است:

* مصرف لبنیات با گوشت سفید (مرغ، ماهی و…)

* مصرف تخم‌مرغ و ماهی که به دلیل اختلاف در مزاج انسان‌ها، ممکن است باعث بروز بیماری‌هایی مانند جزام (خوره)، فالج، نقرس، بواسیر، قولنج، درد دندان و امراض رطوبتی شود.

* مصرف سرکه و حلیم

* مصرف لبنیات و ترشیجات که باعث انجماد شیر در معده می‌شود.

* مصرف پنیر و ماست چکیده، پنیر و بادام، سرکه و عدس یا سرکه و ماش و سرکه و ماست که باعث لکه و پیسی در پوست صورت می‌شود.

* مصرف ماست و ترب و مصرف شیر برنج و سویق (آرد گندم) که باعث قولنج و بروز نفخ در بدن می‌شود.

* مصرف انار و حلیم (هریسه) که باعث گرفتگی در مویرگ‌ها می‌شود.

* مصرف خربزه و عسل که باعث سنکوب شدن و سایر امراض می‌شود.

* مصرف خربزه و موز یا خربزه و انبه نیز مناسب نیست.

* مصرف کله گوسفند و انگور به علت تشدید لزوجیت و بلغمیت (مزاج سرد و تر) ممنوع است.

خوردن غذاهایی که بعد از غذاهای قبلی ممنوع است:

* خوردن سرکه بعد از برنج، غذاهای نفخ آور، لزج، گس، لطیف (ماهی، شیر و هندوانه) و سنگین مناسب نیست.

* آشامیدن آب سرد بعد از غذاهای گرم یا بعد از استحمام مفید نیست.

* آشامیدن آب سرد بعد از خوردن میوه‌ها به‌خصوص میوه‌های سرد، از جمله خربزه و هندوانه باعث تولید سم در بدن می‌شود.

* آشامیدن آب گرم بعد از غذای شور، آشامیدن آب سرد هنگامی که معده خالی باشد مثلاً ناشتا، خوردن ترشی بعد از شیرینی، آشامیدن آب سرد بعد از ورزش و ریاضت و حرکات سنگین، خوردن خربزه و هندوانه بر روی آب گوشت و گوشت‌ها که باعث سنگینی و بروز امراض متعدد می‌شود.

در برخی مواد غذایی مصلح به‌طور طبیعی کنار ماده غذای وجود دارد. مثلاً انار از این مواد است. اگر دانه انار را تنها بخورید یبوست می‌گیرید، اگر آب انار را تنها بخورید، اسهال می‌شوید اما مصرف همزمان این دو به شکل میوه انار مشکلی ایجاد نمی‌کند

* آشامیدن آب سرد و بلافاصله خوابیدن، آشامیدن آب بلافاصله پس از صرف غذا به‌خصوص در سردمزاج‌ها، آشامیدن آب در هنگام غذا خوردن، آشامیدن آب سرد بدون توقف که احتمال آن را دارد امراض متعددی رخ دهد، از آن جمله اگر سردی آن به قلب برسد به علت انطفاع حرارت غریزی احتمال سکته خواهد بود. همچنین، اگر به کبد برسد موجب بیماری استثقاء خواهد بود. اگر سردی آن به مغز برسد موجب استرخاء و سستی اعضا (ام‌اس) خواهد بود و همچنین اگر سردی آن به آلات تنفس و صوتی برسد باعث اختلال در عملکرد اعضای مذکور خواهد شد.

* آشامیدن آب بعد از خوردن غذاهای ترش، شیرین و مصرف آب بعد از خوردن ادویه، اسهال آور است. * همچنین، آشامیدن آب سرد بعد از غذا و بعد از شیرینی‌ها باعث آسیب رساندن به دندان‌ها و افتادن زودرس آن‌ها می‌شود.

این‌ها را با هم بخورید

* برخی افراد به دلیل طبع سرد ماهی، دچار تهوع پس از مصرف آن می‌شوند. به این گروه از افراد توصیه می‌شود گوشت ماهی را قبل از طبخ، با ادویه‌های گرمی مانند فلفل سیاه، زیره یا حتی زنجبیل کمی طعم‌دار کنند. ضمن اینکه مصرف شربت نعناع با غذا، دم‌نوش نعناع، دم‌نوش زیره یا چای نبات بعد از غذا هم می‌تواند به این گروه افراد کمک کند. البته برخی افراد هم به ماهی حساسیت دارند و چاره‌ای جز حذف این ماده حساسیت‌زا از برنامه غذایی خود نخواهند داشت. * در برخی مواد غذایی مصلح به‌طور طبیعی کنار ماده غذای وجود دارد. مثلاً انار از این مواد است. اگر دانه انار را تنها بخورید یبوست می‌گیرید، اگر آب انار را تنها بخورید، اسهال می‌شوید اما مصرف همزمان این دو به شکل میوه انار مشکلی ایجاد نمی‌کند.

* این موضوع در مورد بادام‌زمینی هم صحت دارد؛ پوست نازک قهوه‌ای‌رنگ روی بادام‌زمینی احتمال ابتلا به آلرِژی را کاهش می‌دهد اما اگر این پوست را بکنیم بادام‌زمینی به‌شدت تحریک‌کننده است.

مزاج بادام‌زمینی مثل باقی بادام‌ها گرم است و وقتی بادام‌زمینی بو داده می‌شود گرم‌تر می‌شود. کسانی که به بادام‌زمینی حساسیت دارند، چون افزایش گرمی باعث افزایش تحریک‌کنندگی بادام‌زمینی می‌شود و احتمال آلرژی‌زا بودن آن را بالا می‌برد, اگر به گرمی حساسیت دارید بادام را با پوسته و به‌صورت خام مصرف کنید.

* به‌طورکلی، شیر و سایر محصولات لبنی پاستوریزه طی فرآیند تولید، حجم بالایی از چربی خود را از دست می‌دهند و گاهی افزودنی‌ها و نگه‌دارنده‌های مختلفی هم به آن‌ها اضافه می‌شود. از این رو، معمولاً طبع بیشتر لبنیات، سرد و تر است و مصرف آن‌ها می‌تواند برخی مشکلات گوارشی مانند نفخ یا کولیت را به دنبال داشته باشد. پنیرها دو نوع تازه و کهنه دارند و طبع نوع تازه آن‌ها، سرد و تر است اما پنیرهای کهنه، طبع گرم و خشکی دارند.

با این حال برای هر دوی این پنیرها، مصلح‌های یکسانی در طب سنتی در نظر گرفته شده است. بهترین مصلح پنیر که از گذشته تاکنون بیشتر ما عادت به مصرف آن داریم، گردو است اما می‌توان از سبزی‌های معطر، آویشن، نعناع خشک و حتی عسل هم به‌عنوان تعدیل‌کننده طبع انواع پنیر استفاده کرد. معمولاً ممنوعیت خوراکی برای همراه کردن مواد غذایی دیگر با پنیر در طب سنتی مطرح نیست اما خوردن پنیر می‌تواند باعث تحریک و تشدید برخی بیماری‌ها مانند صرع و سردرد شود. از این رو، افراد مبتلا به این بیماری‌ها باید درباره مصرف، نوع و میزان استفاده از پنیر با پزشک خود مشورت کنند.

جمع بندی ( تداخل های غذایی خطرناک را بشناسیم و انهارا مصرف نکنیم)

 

۱- خربزه و عسل

۲- ماست و هر نوع گوشت یا غذای گوشتی

۳- کله پاچه و انگور

۴- پنیر و بادام

۵- شیر و میوه‌های تازه

۶- شیر و تخم مرغ

۷- شیر و مواد غذایی ترش و شور

۸- شیر و حبوبات

۹- شیر و ترب

۱۰- شیر و سبزیجات خام

۱۱- شیر و شربت خرما

۱۲- شیر و گوشت

۱۳- شیر و ماهی تازه

۱۴- تخم مرغ و ماهی تازه

۱۵-  سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می‌شود به همراه برنج

۱۶- سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می‌شود به همراه ماش

۱۷- سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می‌شود به همراه حلیم

۱۸- انار و حلیم

۱۹- فراوردهای لبنی و ترشیجات

۲۰- فراوردهای لبنی و انواع آلو

امیدواریم با مطالعه این پست بصورت تقریبی اطلاعات مفیدی در مورد تداخل مواد غذایی با یکدیگر کسب کرده باشید.