آیا پنیر پیتزا سرطان زاست – فواید و مضرات پیتزا

آیا پنیر پیتزا سرطان زاست – فواید و مضرات پیتزا

با اشاره به این‌که در تهیه پیتزا مقدار زیادی طعم‌دهنده متنوع از قبیل سوسیس، کالباس، پنیر پیتزا که پنیری به شدت چرب است و انواع سس، استفاده می‌شود، گفت: مصرف بیش از حد پیتزا می‌تواند باعث بیماری و چاقی شود.

انسان خواستار تنوع غذایی است اما باید به سمت مصرف غذاهای سالم حرکت کند، در همین جهت پیتزا باید در حجم کم تهیه شده و از گوشت سالم و انواع سبزیجات در تهیه آن استفاده شود.

همواره توصیه می‌شود به جای استفاده از غذاهای چرب و پرادویه از فست فودهای سالم و سنتی استفاده شود؛ مخلوط میوه‌ها و سبزی‌ها، تخمه‌ها و تنقلات قدیمی، میوه خشک شده (توت، پسته، انجیر و خرما) که عوارض کمی دارند و چربی‌هایی که در این دانه‌های خوراکی وجود دارد برخلاف چربی‌هایی که در فست‌فودها استفاده می‌شود چربی‌های بسیار مفیدی هستند که نه تنها باعث بیماری نمی‌شوند، بلکه چربی خون را کاهش می‌دهند و باعث افزایش چربی خوب بدن می‌شوند.

در سوسیس‌ها و کالباس‌ها از ماده‌ای به نام نیتریت به‌عنوان رنگ‌دهنده استفاده می‌شود که این ماده باعث ایجاد سرطان سیستم گوارشی در بدن می‌شود و مصرف آن یک حد مجاز ممنوع است.

اکثر این فرآورده‌های گوشتی را که قیمت ارزانی دارند، نمی‌توان به‌عنوان جایگزین به‌عنوان جایگزین گوشت استفاده کرد؛ گوشتی که در این مواد استفاده می‌شود، دارای کیفیت پایینی است و از پروتئین‌های غیر حیوانی تهیه شده و با استفاده از پودر سیر، ادویه و فلفل به این قبیل گوشت‌ها، رنگ، بو و طعم غیر طبیعی می‌دهد تا به یک محصول خوب تبدیل شوند، اما در واقع اینطور نیست و از مواد ناسالم تهیه شده‌اند.

owj sedaمضرات پیتزا

1 – كالباس و سوئیس: تركیبات موجود در سوسیس و كالباس اعم از روغن، ادویه و موادی كه علاوه بر گوشت و مرغ به سوسیس و كالباس اضافه می شوند، همگی روی عملكرد دستگاه گوارش تاثیر منفی می گذارند. ابتلا به سرطان : سوسیس و كالباس حاوی مواد افزودنی و نگه دارنده هستند. این تركیب ها باعث ایجاد رادیكال های آزاد در بدن می شوند و زمینه ساز ابتلا به سرطان هستند. افزایش وزن : این دو خوراكی چربی بالایی دارند. به همین دلیل مصرف آنها باعث اضافه وزن می شود. زمینه بروز حساسیت : ادویه و مواد نگهدارنده موجود در این خوراكی ها زمینه ساز ابتلا به حساسیت غذایی است.

2 – خمیر؛ دشمن سلیاكی ها سلیاك : اولین مسئله، آرد گندمی است كه خمیر را با آن تهیه می كنند. این آرد به دلیل اینكه حاوی «گلوتن» است، برای افراد مبتلا به سلیاك مثل سم است. بنابراین باید از پیتزا چشم بپوشند. اما غیر از این گروه اصلی، افراد دیگری هم هستند كه باید به دلیل وجود همین خمیر، پیتزا را با احتیاط بخورند. ریفلاكس : به دلیل مخمر موجود در خمیر پیتزا ممكن است افراد دچار افزایش اسید معده و ریفلاكس شوند. افرادی هم كه مبتلا به مشكلات گوارشی هستند باید در مصرف پیتزا احتیاط كنند. حساسیت به شیر : اگر در پخت خمیر پیتزا به جای آب از شیر استفاده كرده باشند، افراد مبتلا به حساسیت به لبنیات یا عدم تحمل لاكتوز نباید آن را مصرف كنند.

3 – دشمن فشاری ها حساس به لبنیات : ممكن است بدن افراد مبتلا به فشارخون به پیتزا واكنش نشان دهد. عدم تحمل لاكتوز : اگرچه منبع اصلی لاكتوز شیر است، نه پنیر اما پنیر هم حاوی این نوع قند است. بهتر است افراد مبتلا به عدم تحمل لاكتوز پیتزای بدون پنیر نوش جان كنند. فشارخون بالا : پنیر شور است. بنابراین خوردن پنیر در افراد مبتلا به فشارخون بالا باید محدود شود. دیر هضم ها : بعضی افراد دچار مشكل تاخیر در هضم مواد غذایی هستند. این افراد به سختی پنیر پیتزا را هضم می كنند. بنابراین بهتر است پیتزای بدون پنیر بخورند.

4 – قارچ؛ دشمن حساسیتی ها حساسیت به قارچ : افراد مبتلا به این مشكل با خوردن قارچ دچار واكنش های حساسیتی می شوند. بنابراین اگر به قارچ حساسیت دارید، حواس تان باشد. اسید اوریك بالا : اگرچه قارچ منبع پروتئینی خوبی است اما مصرف آن به میزان زیاد برای افرادی كه اسید اوریك بالا دارند، توصیه نمی شود. بنابراین پیتزای قارچ سفارش ندهید.

5 – فلفل؛ دشمن پوست و معده زخم معده : افراد مبتلا به زخم معده،‌ ورم معده، ریفلاكس و هر نوع مشكل گوارشی ای مانند آن باید پیتزایی مصرف كنند كه فلفل ندارد. چون باعث تحریك معده و افزایش مشكل شان می شود. حساسیت به فلفل : بعضی افراد به فلفل (از هر نوعی كه باشد) حساسیت دارند. بنابراین نباید فلفل مصرف كنند. به این دلیل كه كهیر و دیگر عوارض حساسیت زا در انتظارشان خواهد بود.

6 – پیاز؛ دشمن معده و ریه جنگ معده و پیاز : افرادی كه دچار مشكل گوارشی به ویژه زخم معده هستند، نباید پیاز به ویژه پیاز خام مصرف كنند چون تركیبات موجود در پیاز به ویژه گوگرد و آلیسین آن باعث تحریك معده و افزایش ترشح اسید معده می شوند. جنگ نفس و پیاز : بهتر است افراد مبتلا به تنگی نفس، كمتر پیاز مصرف كنند. به این دلیل كه تركیبات پیاز كه فرار هستند، باعث تحریك دستگاه تنفسی این افراد می شود.

7 – گوشت؛ دشمن نقرسی ها نقرس: اگر مبتلا به نقرس هستید، مصرف پیتزای گوشتی یا هر نوع پیتزای حاوی این ماده غذایی را فراموش كنید. چربی بالا : چربی خون تان را اندازه گرفته اید؟ اگر چربی خون تان بالا باشد، خوردن پیتزای گوشت با پیتزاهایی كه مقدار كمی هم گوشت قرمز دارند، مناسب نیست. چون اغلب گوشت های مصرفی در پیتزا پرچرب هستند، همین مسئله باعث افزایش چربی خون می شود.

8 – ماهی حساسیت دریایی : بعضی افراد به غذاهای دریایی به ویژه ماهی حساسیت دارند. بنابراین با خوردن پیتزای ماهی یا دیگر خوراك های دریایی، نشانه های حساسیت شان بروز پیدا می كند. بنابراین بهتر است این افراد خوردن این نوع پیتزا را فراموش كنند.

owj sedaفواید پیتزا

1 – پیتزا برای مقابله با سرطان : به عقیده ی محققان Health Sciences Institute پیتزا حاوی ترکیبی مفید به نام لیکوپن است. البته لیکوپن در سس گوجه فرنگی وجود دارد که در مصرف پیتزا به وفور استفاده می ‌شود. لیکوپن یک آنتی اکسیدان قوی است که به مقابله با برخی سرطان ها و پیشگیری از بیماری های قلبی کمک می‌ کند در نتیجه توصیه می شود که پیتزا را با سس گوجه فرنگی فراوان میل کنید. البته محققان این موسسه بر این عقیده هستند که پیتزا نیز مانند هر ماده ی غذایی زمانی مفید خواهد بود که به اندازه مصرف شود. این محققان معتقدند که مصرف چند برش پیتزا در هفته و یا هر از گاهی یک پیتزای کامل مشکلی ایجاد نکرده بلکه برای بدن نیز مفید است. به عقیده ی متخصصان لیکوپن زمانی که گرم باشد بیشتر جذب بدن می ‌شود بنابراین نمی توان روی پیتزای سرد زیاد حساب کرد.

2 – پیتزا و تقویت سیستم ایمنی بدن: بازهم پای سس گوجه فرنگی در میان است. به عقیده ی محققان این سس علاوه بر داشتن خواص ضدسرطانی (به خصوص سرطان پروستات) سرشار از ویتامین C نیز هست بنابراین قادر است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. بنابراین به نظر می رسد اگر پیتزایتان را با سس گوجه فرنگی فراوان میل کنید از سرماخوردگی در امان خواهید بود. البته باز هم راز اصلی دریافت این خاصیت در رعایت حد تعادل است. نتایج پژوهشی که در دانشگاه آریزونا انجام شده است نشان می دهد افزودن پونه ی کوهی به سس باعث تحریک خواص آن شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. یکی از ترکیبات باخاصیت پونه ی کوهی، «کارواکرول» است که برای محافظت از کبد و کنترل قند خون مفید است.

3 – پیتزا حاوی ترکیبات مغذی: سالم بودن پیتزا به موادی بستگی دارد که روی آن می ریزید. به عقیده ی متخصصان استفاده از مواد غذایی نامناسب، زیاده روی در افزودن آن‌ ها و یا زیاده روی در مصرف پیتزا رویه ی نادرستی است و آن را از رده ی غذاهای سالم خارج می کند. استفاده از پنیر زیاد، سوسیس و کالباس، نان های ضخیم به نفع شما نخواهد بود. به جای نان های ضخیم از نان های نازک تهیه شده از آرد سبوس دار استفاده کنید. غلات کامل باعث سیری زودهنگام می شود و به کاهش خطر سکته ی مغزی و دیابت کمک می کند. از مواد سالم دیگری مانند مرغ، پنیر پارمزان، سیر، گوجه فرنگی، قارچ، ماهی و غیره برای تهیه ی پیتزایتان استفاده کنید.

4 – پیتزا همه ی گروه‌ های غذایی را دارد: مسئله ی حائز اهمیت در خصوص پیتزا این است که حاوی گروه‌ های غذایی مختلفی است. پیتزا حاوی میوه و سبزیجات (اسفناج، قارچ، ذرت، زیتون، گوجه فرنگی، بروکلی، فلفل دلمه ای و غیره) محصولات لبنی (پنیر)، گوشت های کم چرب (مرغ، ماهی و غیره) و غلات (نان) است. بنابراین نیازی نیست که خودتان را از این غذای مناسب محروم کنید. تنها کاری که نباید انجام دهید استفاده از سوسیس و کالباس و افزودن پنیر خیلی زیاد است. همچنین نباید در مصرف پیتزا زیاده روی و به بهانه ی مفید بودن آن هر روز پیتزا میل کنید.

5 – پیتزا مغز را فعال می کند: اگر در تهیه ی پیتزا از ترکیبات مفید استفاده کنید برای مغزتان مفید است. اسفناج یکی از منابع غنی فولاسین است که باعث بهبود جریان خون در مغز می ‌شود. نتایج پژوهشی که در سال 2015 در هافینگتون پست به چاپ رسیده است نشان می دهد که مصرف روزانه ی اسفناج باعث به تأخیر افتادن روند زوال قدرت ذهنی در افراد سالمند می ‌شود. به خاطر اینکه این سبزی مفید حاوی ویتامین K است. علاوه بر این مواد خوشمزه ی روی پیتزا باعث ایجاد لذت در مغز می شوند. به عقیده ی محققان Undergraduate Journal of Science برخی مواد غذایی روی میزان سروتونین بدن تأثیر گذاشته و باعث بهبود خلق و خوی می شوند. زمانی که میزان سروتونین در مغز افزایش می یابد افراد احساس بهتری پیدا می کنند. اسفناج جزو سبزیجاتی است که ترشح سروتونین را تحریک می کند. علاوه بر آن شیر به عنوان یکی از ترکیبات پنیر پیتزا نیز همین خاصیت را دارد.

owj sedaترکیبات پنیر پیتزا

تخمین زده شده است که یک برش 100 گرمی پنیر پیتزا حاوی ترکیبات زیر می باشد:

  • انرژی 300 کیلو کالری
  • کربوهیدرات 2/2 گرم
  • قند ساده 1 گرم
  • فیبر رژیمی 1 گرم
  • چربی 22 گرم
  • پروتئین 22 گرم
  • کلسیم 500 میلی گرم
  • فسفر 350 میلی گرم
  • پتاسیم 80 میلی گرم
  • سدیم 630 میلی گرم
  • ریبوفلاوین 5/0 میلی گرم
  • تیامین 4/0 میلی گرم
  • نیاسین 4/3 میلی گرم
  • فولات 96 میکروگرم
  • سلنیوم 25 میکروگرم

همچنین پنیر پیتزا حاوی ترکیبات دیگری مانند ویتامین های B6, B12, A, E, K، منیزیم، مس و روی ولی به مقدار کمتر می باشد.

استفاده همزمان پنیر پیتزا با سبزی های پخته یا خام فراوان باعث می شود که مواد ناسالم پنیر پیتزا کمتر جذب شود.

مصرف زیاد پنیر پیتزا سرطان زاست؟

افرادی كه هر روز مقادیر زیاد پنیر مصرف می‌كنند بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند. مصرف بیش از 53 گرم پنیر در روز كه تقریبا به اندازه یك قالب شكلات كوچك است خطر ابتلا به این بیماری را تا 50 درصد افزایش می‌دهد.اما در عوض مصرف روزانه روغن زیتون می‌تواند این احتمال را به نصف كاهش دهد. برای بررسی این موضوع، دانشمندان عادت غذایی 200 فرد را كه به سرطان مثانه دچار شده بودند به دقت مورد بررسی قرار دادند.

این تحقیقات نشان داد مصرف بیش از 53 گرم پنیر در هر روز می‌تواند به میزان زیادی روی ابتلا به این نوع سرطان موثر باشد. البته از سوی دیگر مصرف غذاهایی مانند ماهی، مرغ، تخم‌مرغ، كره و مانند آنها تاثیر زیادی روی افزایش احتمال ابتلا به این بیماری ندارد.محققان معتقدند استفاده بیش از حد از چربی‌های اشباع‌شده در رژیم غذایی غربی یكی از مهم‌ترین دلایل افزایش تعداد مبتلایان به سرطان مثانه در این كشورهاست. در كشور انگلستان در هر سال تقریبا 10 هزار نفر به این بیماری دچار می‌شوند و البته شانس ابتلا به این بیماری در سیگاری‌ها چهاربرابر غیرسیگاری‌هاست.

از دیگر عوامل موثر در افزایش خطر ابتلا به سرطان مثانه می‌توان قرار گرفتن مداوم در معرض مواد شیمیایی سمی و همچنین عفونت‌های مداوم دستگاه ادراری اشاره كرد. این در حالی است كه مصرف مداوم روغن زیتون می‌تواند شما را از ابتلا به سرطان مثانه و بسیاری بیماری‌های دیگر در امان نگه دارد.

owj seda

مراقب باشید

طبق توصیه های کارشناسان تغذیه مصرف اسیدهای چرب اشباع به عنوان یک عامل خطر در بیماری های قلبی عروقی مطرح می باشد و از آنجایی که در هر 100 گرم پنیر پیتزا 4 گرم اسید چرب اشباع وجود دارد که برابر با 22 درصد مقدار توصیه شده روزانه می باشد، باید در مصرف آن احتیاط نمود. از طرفی پنیر پیتزا حاوی مقادیر قابل توجهی سدیم هم می باشد که تقریباً تأمین کننده 33 درصد سدیم مورد نیاز روزانه می باشد و در واقع از نظر تأمین عوامل خطرساز برای سلامتی بسیار قابل توجه تر از عوامل مؤثر بر سلامتی می باشد. قاعدتاً روی بسته بندی همه مواد غذایی باید خصوصیات کامل از جمله میزان چربی، پروتئین، نمک و کالری درج شده باشد، ولی متأسفانه در ایران این موضوع خیلی جدی گرفته نمی شود. در رابطه با کلسیم نیز باید گفت پنیر پیتزا هم مانند سایر لبنیات یکی از منابع خوب تأمین کلسیم به حساب می آید، ولی چون نمک و چربی آن زیاد است، بنابراین در مقایسه با یک لیوان شیر کم چرب به صرفه نیست تا کلسیم مورد نیاز روزانه مان را با خوردن این نوع پنیر تأمین کنیم.

تفاوت پنیر پیتزاهای کم چرب با انواع معمولی آنها چیست؟

برای کم کردن میزان چربی پنیر پیتزا در خط تولید و به هم نخوردن توازن مواد به کار رفته در محصول، مقدار چربی افزوده را کاهش می دهند و برای برگرداندن کارکرد چربی در محصول نهایی هم از پایدارکننده ها به عنوان جایگزین چربی کمک می گیرند. این جایگزین های چربی (مانند صمغ ها) برای بدن ضرری ندارند و می توانند مفید هم باشند. البته وزارت بهداشت باید فرمول تهیه چنین محصولاتی را تایید کند که این کار هم انجام گرفته و پروانه ساخت تولید پنیر پیتزای کم چرب صادر شده است.

سخن اخر

پیتزا بسیار ساده و سریع تهیه می شود. آماده کردن آن در منزل این حسن را دارد که خودتان به راحتی تمام مواد و ترکیبات آن را کنترل می کنید. آستین ها را بالا بزنید و هر ماه یک تا دو بار پیتزای خانگیتهیه و میل کنید. تا می توانید از سبزیجات تازه در تهیه ی پیتزایتان استفاده کنید. خلاقیت به خرج دهید و از ترکیب مزه ها نترسید. آویشن و پودر زیره را فراموش نکنید. ماهی و مرغ بهترین گوشت‌های ممکن برای تهیه ی یک پیتزای سالم و کم کالری هستند. اگر فرزندتان لب به ماهی نمی زند تهیه ی پیتزا به کمک تن ماهی یا ماهی آزاد و غیره جزو خلاقانه ترین و بهترین شیوه ها برای مصرف ماهی است. در هر حال به جای اینکه خودتان را از ترس دریافت کالری یا چربی بیشتر از خوردن پیتزا محروم کنید بهتر است با حفظ تعادل و تهیه ی آن در منزل یک غذای خوشمزه و البته باکیفیت میل کنید.

بهروز
مدیر وبسایت مجله اوج صدا - برنامه نویس آزاد هستم که در طراحی وبسایت های و اسکریپت های مختلف برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس شروع به فعالیت کرده ام از نمونه کارهای من میتوان به یک افزونه در مخزن وردپرس و پوسته پرشین هیرو اشاره کرد. در صورتی که نیازمند طراحی وبسایت – اسکریپت – ویرایش کد وبسایت یا اسکریپت – ایجاد تغییرات در وبسایت و غیره… هستید میتوانید با من در ارتباط باشید.

2 دیدگاه برای “آیا پنیر پیتزا سرطان زاست – فواید و مضرات پیتزا” ثبت شده است

  1. بهاره رضوان گفت:

    البته، اگر در پیتزا از سبزیجات استفاده کنیم سرطان زا نخواهد بود. بستگی داره که در پیتزایی که درست میکنیم از چه مواد غذایی استفاده بشه.

  2. سرباز گمنام گفت:

    ممنون جالب بود.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© کپی رایت 2019، تمام حقوق برای مجله اوج صدا محفوظ است.